Sosyal Medya

Güncel

Gümrüklerde oy verme 8 Mayıs’ta

7 Haziran seçimleriyle ilgili gümrük kapılarında oy verme işlemi 8 Mayıs'ta saat 08.00'den itibaren başlayacak, 7 Haziran saat 17.00'ye kadar sürecek. Kapılarda tatil günleri de dahil olmak üzere 24 saat oy kullanılabilecek.



Gümrük kapılarında görev yapacak geçici gümrük kapısı seçim kurulları ve sandık kurullarının görev ve yetkileri ile gümrük kapılarındaki oy verme iÅŸlemlerine iliÅŸkin düzenlemelere iliÅŸkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

YSK'nın söz konusu düzenlemelere iliÅŸkin kararına göre, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde yurtdışı seçmen kütüÄŸüne kayıtlı vatandaÅŸların gümrük kapılarında oy verme iÅŸlemi 8 Mayıs'ta saat 08.00'den itibaren baÅŸlayacak, 7 Haziran saat 17.00'ye kadar sürecek.

Tatil günleri de dahil olmak üzere 24 saat oy kullanılabilecek gümrük kapıları ÅŸöyle sıralandı:

"Sarp Karayolu, Kapıkule Karayolu, Kapıkule (Pazarkule) Karayolu, Ä°psala Karayolu, Hamzabeyli Karayolu, Dilucu Karayolu, Dereköy Karayolu, ÅžakirpaÅŸa Havalimanı, EsenboÄŸa Havalimanı, Antalya Havalimanı, EskiÅŸehir Havalimanı, Elazığ Havalimanı, Gaziantep Havalimanı, Hatay Havalimanı, Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Adnan Menderes Havalimanı, Erkilet Havalimanı, Konya Askeri Havalimanı, Dalaman Havalimanı, Bodrum-Milas Havalimanı, Samsun Havalimanı, Trabzon Havalimanı, Zonguldak Havalimanı, KuÅŸadası Limanı, Ayvalık Limanı, Ä°zmir Limanı, ÇeÅŸme Limanı, Derince Limanı, Mersin Limanı, TaÅŸucu Limanı, Marmaris Limanı, Bodrum Limanı, Samsun Limanı."

Gümrük kurullarında oluÅŸturulacak sandık kurulları oy vermeyi saÄŸlama ve verilecek oyları, ilgili geçici gümrük kapısı sandık kurullarına zarfları açmadan ve sayım döküm iÅŸlemine tabi tutmadan teslim edecek.

Her bir geçici gümrük kapısı seçim kurulunun kendilerine baÄŸlı üçer sandık kurulu oluÅŸturmasını hükme baÄŸlayan karar söz konusu seçim kurullarına lüzumlu gördüÄŸü takdirde sandık kurulları sayısını artırma veya azaltma, oy verme saatlerinin baÅŸlangıç ve bitiÅŸ saatlerini (8 saatlik dilimler halinde) belirleme yetkisi veriyor.

Karara göre, oy verme iÅŸlemi sırasında YSK tarafından özel imal ettirilmiÅŸ olan ve "Türkiye Yüksek Seçim Kurulu" filigranı bulunan birleÅŸik oy pusulası ile YSK tarafından hazırlanan filigranlı sarı renkli zarflar ve "Tercih" veya "Evet" mührü kullanılacak.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.